Arkkitehtuuripiirustukset: 10 modernin arkkitehtuurin koulua Planissa

arkkitehdit: Esittele Seuraava projektisi Architizerin kautta ja rekisteröidy inspiroivaan uutiskirjeeseemme.

kun uusia arkkitehtuurikouluja rakennetaan ympäri maailmaa, luokkahuoneita ja studioita uudistetaan. Kritiikin, yhteistyön ja ongelmanratkaisun kohtaamispaikkoina nämä rakennukset on tehty inspiroimaan tulevia arkkitehti-ja suunnittelijasukupolvia. Olipa suunniteltu tiedekunnan sisällä koulun itse, alumni, tai erottaa arkkitehdit, hankkeet on rakennettu voimaannuttaa koulutuksen kautta vaihtoa tietoa ja ideoita.

seuraavissa projekteissa tutkitaan laattatektoniikan, teorian ja tilan suhteita modernin arkkitehtuurin koulukunnissa. Ne heijastavat uusia ideoita ja suuntauksia sekä akateemisessa maailmassa että nykykäytännössä, ja ne ovat peräisin neljästä maanosasta ja seitsemästä maasta. Muodostunut eri asteikoilla, on yhtäläisyyksiä liikkeeseen ja ohjelma. Jokainen ilmenee erillinen suunnitteluprosessin monipuolinen joukko tilallisia ja muodollisia lähestymistapoja, jotka ilmentävät arkkitehtoninen koulutus tänään.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutSchool of Architecture and Design by Hneghan Peng Architects, Lontoo, Iso-Britannia

projekti rakentuu rennon vuorovaikutuksen ja vuoropuhelun edellytysten luomiseksi. Arkkitehtuurikoulu on suunniteltu tehdaskerrokseksi suunnitellun suuren ateljeen ympärille, jonka ensimmäisessä kerroksessa on suuri tila, jota jäsentävät sisäpihat ja valokaivot. Seminaaritilat näkymät studio tehdä integroitu suunnittelu tilaa ja suuri porras vartaat rakennuksen yhdistää kaikki kerrokset.

rakennus sijaitsee maailmanperintökohteessa Greenwichin kaupungin keskustassa. Sen massaus on järjestetty kapeisiin ja leveisiin kaistoihin, jotka astuvat alas kohti takana olevia asuntoja. Wide bands taltioi ohjelmaa sisäpihoja ja palveluita sisältävillä kapeilla kaistoilla. Porrastettu osio luo kattoterassien sarjan, josta tulee oppilaille oppimis-ja kokoontumistiloja.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutToronton yliopisto, Daniels Faculty of Architecture, Landscape and Design by NADAAA, Inc., Toronto, Kanada

Toronton yliopiston Daniels-rakennus ilmentää kokonaisvaltaista lähestymistapaa kaupunkisuunnitteluun ja kestävään kehitykseen. John H. Danielsin arkkitehtuurin, maiseman ja muotoilun tiedekunnan uutena kotina sen tarkoituksena on sitouttaa opiskelijat ja laajempi yhteisö vuoropuheluun rakennetusta ympäristöstä. Keskellä yksi Toronton harvoista Pyöreä paketit, projekti ankkuroi lounaiskulmassa yliopiston ja avaa ympyrän yleisölle vuosien saavuttamattomissa.

se palauttaa historiallisen ja unohdetun rakennuksen alkuperäiseen loistoonsa samalla kun siihen on lisätty uusi lisäys. Pohjois-Etelä-akseli luonnehtii symbolisia suhteita kaupunkiin, kun taas Itä-Länsi-akseli aktivoituu jalankulkuliikenteestä. Länsireunalla hillitty pelihalli puhuttelee viereisen kaupunginosan asumisasteikkoa.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutKent State Center for Architecture and Environmental Design by Weiss/MANFREDI, Kent, OH, Yhdysvallat

Kentin State Center for Architecture and Environmental Design ”Design Loft”, joka valittiin kansainvälisen kilpailun voittajaksi, on paikka uusille yhteyksille. Jatkuva Galleria ankkuroi rakennuksen yleisötason ja avautuu uudelle Esplanadille.

pohjakerroksen tilojen Nouseva järjestys tukee monenlaista toimintaa, kuten kahvilaa, galleriaa, 200-paikkaista monikäyttöistä luentosalia, kirjastoa, luokkahuoneita ja lukualueita. 117,000 neliön jalka rakennus, joka on raiteillaan LEED Platinum sertifiointi, yhdistää ensimmäistä kertaa kaikki College of Architecture ja ympäristösuunnittelun ohjelmat sisällä laaja 650-paikkainen design studio.

arkkitehtuurikoulut

arkkitehtuurikoulut

New School of Architecture, Royal Institute of Technology by Tham &Videgård Arkitekter, Tukholma, Ruotsi

uusi koulu sijoitetaan olemassa olevaan pihatilaan olemassa olevine kulkuväylineen ja se sijaitsee Erik lallerstedtin alkuperäisten ja melko monumentaalisten tiilirakennusten vieressä 1900-luvun alkupuolelta. Liikkumiseen kannustavan vapaan kampuksen pohjapiirroksen logiikan mukaan ajatuksena on sijoittaa ja edistää kiertoa rakennuksen sisällä ja sen ympärillä, jotta uusi koulu voidaan integroida ja ankkuroida tontille.

pyöreine ääriviivoineen ja yhteensä kuutoskerroksineen koulurakennus sisältää uponneen puutarhan ja kattoterassin, samalla kun se viljelee sisäpihan luonnetta yhtenä jatkuvana tilana. Pohjapiirroksissa korostuu laaja kaarimaisten seinien käyttö, joka tuottaa nestettä, toisiinsa liittyviä tiloja ja tilavuuksia. Syvänpunainen corten steel-ulkokuori Liittyy olemassa olevien rakennusten tummanpunaiseen tiileen.

arkkitehtuurikoulut

arkkitehtuurikoulutStrasbourgin arkkitehtuurikoulu Marc Mimram, Strasbourg, Ranska

La Fabriquen opetustilat heijastetaan katukuvaan, mikä kannustaa oppilaita sitoutumaan rakennuksen kontekstiin ja antaa kaupungille mahdollisuuden läpäistä Julkisivun uurrettu verho. Läpinäkyvä sokkeli antaa tunteen, että painovoima on vetänyt rakennusta ylöspäin jättäen sen lepäämään stilettikorkoihin, jolloin kaupunki on alla.

rakennuksen massitus koostuu kaksikerroksisista kerrostaloista, jotka on pinottu päällekkäin. Alempi lohko kallistuu läpinäkyvän pohjakerroksen sokkelin päälle, kun taas ylempi lohko astuu taaksepäin, jolloin suurin tilavuus on kaavoitusmääräysten asettamien rajoitusten mukainen. Lohkoja yhdistää yhteinen kirjekuori, puoliläpäisevä alumiininen iho, joka verhoaa lasitetut ”laatikot.”

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutUniversity of Miami School of Architectonica Thomas P. Murphy Design Studio Building by Arquitectonica, koralli Gables, Yhdysvallat

Miamin yliopiston Uusi studiorakennus tarjoaa opiskelulle ja opiskelulle otollisen tilan, mutta toimii myös opetusvälineenä kuvittamalla joitakin perusopinkappaleita modernin arkkitehtuurin. Rakennus sijaitsee keskellä risteyksen, luoda plaza ja viereinen polku, jotka toimivat linkki kampukselta Miami Metrorail.

eteläseinä kaartaa esiin nykyisen auditorion ja gallerian porttikäytävän kohdalle. Katon vääntynyt kulma taittuu rakennuksen eteläisimmän kärjen yli varjostaen sisätilaa voimakkaimmalta auringonvalolta. Rakennuksessa on korkeat ja joustavat tilat sekä sisällä että ulkona. Kapeat teräsputkipylväät tukevat 18-metrisiä korkeita kattoja avoimuuden tunteen luomiseksi ja luonnonvalon läpäisemiseksi rakennuksessa.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutVol Walker Hall and the Steven L. Anderson Design Center by Marlon Blackwell Architects, Fayetteville, AR, Yhdysvallat

Arkansasin yliopiston Fay Jones School of Architecture on monimutkainen mutta määrätietoinen hybridi, jossa yhdistyvät historiallisen Vol Walker Hallin restaurointi, alkuperäinen kampuskirjasto ja moderni lisäys Steven L. Anderson design Centeristä. Arkkitehtuuri -, maisema-ja Sisustusohjelmat sijoitetaan ensimmäistä kertaa samaan rakennukseen, jossa on tilaa kasvaa.

uusi merkintä on täysin kaikkien tieteenalojen opiskelijoiden ja tiedekunnan saavutettavissa, mikä johtaa näyttelygalleriaan ja integraalinäyttöihin keskiakselin suuntaisesti. Lisäys tekee myös Vol Walker Hallin ensimmäistä kertaa täysin esteettömäksi. Restauroinnin ja lisäyksen välissä sijaitsevat uudet kaksoisportaat, jotka yhdistävät vanhaa ja uutta ja tuovat päivänvaloa ja toimintaa rakennuksen keskelle.

architecture schoolsarchitecture schoolsAbedian School of Architecture by Crab Studio, QLD, Australia

rakennus on pitkä, ilmava parvi kahdesta kolmeen tasoon nivellettynä sarjalla ”scoopeja”, jotka määrittelevät rakennesuojat, joita voidaan käyttää satunnaisiin kokouksiin ja ”crit”-istuntoihin. Nämä reunustavat keskuskatua, joka kohoaa loivasti kukkulatyömaata ylös. Kuten kuumaan ja joskus tahmeaan ilmastoon sopii, rakennus on ilmava ja taittuu itsensä päälle viuhkamaisten kattojen ja rakojen sarjassa. Suunnittelussa hyödynnetään Itä-länsisuuntaista akselia ja luodaan ilmastokontrolloitu rakennuskuori, joka sisältää auringonvarjostimet ”kulmakarvat” auringon paahtamalle pohjoispuolelle.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutMilstein Hall Cornellin yliopistossa OMA: ssa, New Yorkissa, Yhdysvalloissa

Milstein Hall edistää innovatiivisia opetustapoja ja palvelee studioympäristön päivittäistä toimintaa — fyysisen ja digitaalisen luovan työn sekoitusta. Fyysisesti Milstein Hall on liitin ainutlaatuisen paikan ja olemassa olevien olosuhteiden välillä. Suunnittelu sisältää korotetun toisen kerroksen, joka tarjoaa kaivattua joustavaa vierekkäistä studiotilaa ja yhteydet Sibley-ja Rand-saleihin.

rakennelma on reunustettu Pohjois-ja kaakkoiskulmaan, ja sen alla oleva tila on jätetty avoimeksi jalankulkuaukioksi, joka tarjoaa luonnonvoimilta suojatun kokoontumis-ja näyttelytilan sekä suojaisen jalankulkuyhteyden valimossa sijaitseviin veistostudioihin. Keskellä oleva betoninen kupoli antaa kaltevuuden auditorion istumapaikoille ja luo katon alla olevalle arvostelutilalle.

arkkitehtuurikoulutarkkitehtuurikoulutarkkitehtuurin tiedekunta arkkitehtuurin ja ympäristösuunnittelun tiedekunta Patrick Schweitzer et Associés Architectes, Kigali, Ruanda

tämän koulun pinta-ala on 5 600 neliömetriä ja siihen mahtuu 600 opiskelijaa. Se sijaitsee Ruandan yliopiston College of Science and Technology-kampuksella Nyarugengen alueella. Työt alkoivat vuoden 2017 alussa ja valmistuivat vuoden 2017 lopussa.

sen arkkitehtuurissa on vaikutteita alueesta sekä luonnosta löytyvistä väreistä ja muodoista. Rakennuksen suunnittelussa on edustettuna neljä luonnonelementtiä: tuli: oranssi väri, vesi: sisäpuutarha, ilma: levikit ja maa: laavakivi ja törmätty maa. Ryhmä loi prismoja Ruandan maiseman ja topografian innoittamana.

arkkitehdit: Esittele Seuraava projektisi Architizerin kautta ja rekisteröidy inspiroivaan uutiskirjeeseemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.