építészeti rajzok: 10 Modern építészeti iskola A Plan-ban

építészek: mutassa be következő projektjét az Architizer segítségével, és iratkozzon fel inspiráló hírlevelünkre.

ahogy új építészeti iskolák épülnek szerte a világon, az osztálytermeket és a stúdiókat újragondolják. Mint olyan helyek, ahol a kritika, az együttműködés és a problémamegoldás találkozik, ezek az épületek az építészek és tervezők jövő generációit inspirálják. Akár tervezett karon belül az iskola is, öregdiákok, vagy jeles építészek, a projektek épülnek, hogy felhatalmazza az oktatás révén a tudáscsere és ötletek.

a következő projektek a tektonika, az elmélet és a tér kapcsolatait vizsgálják a modern építészeti iskolákban. Az új ötleteket és trendeket tükrözve mind a tudományos életben, mind a kortárs gyakorlatban négy kontinensről és hét országból származnak. Számos skálán alakult ki, hasonlóságok vannak a forgalomban és a programban. Mindegyik különálló tervezési folyamatot mutat be, sokféle térbeli és formális megközelítéssel, amelyek ma építészeti oktatást testesítenek meg.

építészeti iskoláképítészeti iskolák School of Architecture and Design by Heneghan Peng Architects, London, Egyesült Királyság

a projekt az alkalmi interakció és párbeszéd feltételeinek megteremtésére épül. A School of Architecture köré egy nagy stúdió fogant, mint egy gyári padló, egy nagy hely az első emeleten, strukturált udvarok és könnyű kutak. A szemináriumi szobák a stúdióra néznek, így integrált tervezési teret alakítanak ki, az épületet pedig egy nagy lépcső köti össze az összes emelettel.

az épület a Világörökség része Greenwich városközpontjában. Tömegét keskeny és széles sávokban szervezik, amelyek a hátsó rezidenciák felé lépnek le. A széles sávok a programot szűk sávokkal, udvarokkal és szolgáltatásokkal látják el. A lépcsős szakasz tetőteraszok sorozatát hozza létre, amelyek tanulási és találkozási terekké válnak a hallgatók számára.

építészeti iskoláképítészeti iskolák Torontói Egyetem, Daniels építészeti, táj-és formatervezési Kar NADAAA, Inc. A Torontói Egyetem Daniels épülete a várostervezés és a fenntarthatóság holisztikus megközelítését testesíti meg. Mivel az új otthon a John H. Daniels Építészmérnöki Kar, táj és design, célja, hogy vegyenek részt a diákok és a szélesebb közösség párbeszédet az épített környezet. Toronto néhány kör alakú parcellájának központjában a projekt rögzíti az Egyetem Délnyugati sarkát, és évekig tartó elérhetetlenség után megnyitja a kört a nyilvánosság számára.

visszaállítja a történelmi és elfeledett épületet eredeti pompájába, miközben egy új kiegészítést is integrál. Az észak-déli tengely a városhoz fűződő szimbolikus kapcsolatokat jellemzi, míg a kelet-nyugati tengelyt a gyalogos forgalom aktiválja. A nyugati szélén egy diszkrét árkád foglalkozik a szomszédos szomszédság lakossági skálájával.

építészeti iskoláképítészeti iskolák Kent State Center for Architecture and Environmental Design by WEISS/MANFREDI, Kent, OH, Egyesült Államok

A Kent State Center for Architecture and Environmental Design “Design Loft”, amelyet egy nemzetközi verseny győzteseként választottak ki, az új kapcsolatok helyszíne. A folyamatos Galéria rögzíti az épület fő nyilvános szintjét, és új esplanádra nyílik.

a földszinti terek növekvő sorrendje számos tevékenységet támogat, beleértve egy kávézót, galériát, 200 férőhelyes többcélú előadótermet, könyvtárat, tantermeket és olvasási területeket. A 117 000 négyzetméteres épület, amely a LEED Platinum tanúsítás útján halad, először egyesíti az építészeti és környezetvédelmi tervezési Főiskola összes programját egy kiterjedt 650 férőhelyes design stúdióban.

építészeti iskolák

építészeti iskolák

New School of Architecture, Royal Institute of Technology by Tham & Videg ons Arkitekter, Stockholm, Svédország

az új iskola beillesztésre kerül egy meglévő udvari térbe a meglévő utakkal, és Erik lallerstedt eredeti és meglehetősen monumentális téglaépületei mellett található a huszadik század elején. A szabad campus elrendezés logikája alapján, amely ösztönzi a mozgást, az ötlet az, hogy befogadja és ösztönözze a forgalmat az épületen belül és körülötte, mint az új iskola alapos integrálásának és rögzítésének módja.

lekerekített kontúrjaival és összesen hat emeletével az iskolaépület egy elsüllyedt kertet és egy tetőteraszt tartalmaz, miközben az udvar jellegét egy folyamatos térként ápolja. Az alaprajzok kiemelik az ívelt falak széles körű használatát, amelyek folyadékot, összekapcsolt tereket és térfogatokat generálnak. A mélyvörös corten acél külső része a meglévő épületek Sötétvörös téglájához kapcsolódik.

építészeti iskolák

építészeti iskolák Strasbourg School of Architecture by Marc Mimram, Strasbourg, Franciaország

A La Fabrique oktatási terei az Utcakép felé vetülnek, ösztönözve a diákokat, hogy vegyenek részt az épület kontextusában, és lehetővé téve a város számára, hogy áthatja a fa 6-ik Bordázott fátylát. Az átlátszó lábazat azt az érzést kelti, hogy egy gravitációs erő felfelé húzta az épületet, hagyva, hogy a tűsarkún nyugodjon, lehetővé téve a város alatt.

az épület tömege kétszintes blokkokból áll, egymásra rakva. Az alsó blokk konzolos az átlátszó, földszinti lábazat felett, míg a legfelső blokk visszalép, biztosítva a maximális hangerőt a tervezési előírások által meghatározott korlátokon belül. A blokkokat a közös boríték egyesíti, félig átlátszó alumínium bőr, amely eltakarja az üvegezett “dobozokat”.”

építészeti iskoláképítészeti iskolákUniversity of Miami School of Architecture Thomas P. Murphy Design Studio Building By Arquitectonica, Coral Gables, FL, Egyesült Államok

az új stúdió épület a University of Miami nyújt teret elősegíti a tanulás és a tanulás, hanem arra is szolgál, mint egy oktatási eszköz szemléltetésével néhány alapvető oktatási eszközök, mint például: a modern építészet alapelvei. Az épület egy kereszteződés közepén helyezkedik el, létrehozva egy plázát és egy szomszédos utat, amely összeköttetésként szolgál a campustól a Miami Metrorailig.

a déli fal lehámlik, hogy foglalkozzon a meglévő előadóterem és Galéria portikájával. A tető hajlító sarka az épület legdélebbi csúcsa fölé hajlik, árnyékolva a belső teret a legerősebb napfénytől. Az épület magas és rugalmas terekkel rendelkezik, mind beltéren, mind kültéren. Keskeny acélcső oszlopok támogatják a 18 láb magas mennyezetet, hogy a nyitottság érzetét keltsék, és lehetővé tegyék a természetes fény áthatolását az épületben.

építészeti iskoláképítészeti iskolákVol Walker Hall és a Steven L. Anderson Design Center by Marlon Blackwell Architects, Fayetteville, AR, Egyesült Államok

az arkansasi Egyetem Fay Jones építészeti iskolája összetett, de határozott hibrid, amely ötvözi a történelmi Vol Walker Hall helyreállítását, az eredeti egyetemi könyvtárat és a modern kiegészítést a Steven L. Anderson design center. Első alkalommal az építészeti, tájépítészeti és belsőépítészeti programok ugyanabban az épületben helyezkednek el, ahol lehetőség nyílik a növekedésre.

az új bejegyzés teljes mértékben elérhető a diákok és a karok minden tudományág, ami egy kiállítási galéria és integrált kijelzők a központi tengely mentén. A kiegészítés a Vol Walker Hall-t is először teszi teljesen hozzáférhetővé. Az új ikerlépcsők a helyreállítás és a kiegészítés között helyezkednek el, összekötve a régi és az új, valamint a napfényt és a tevékenységet az épület közepére.

építészeti iskoláképítészeti iskolák Abedian School of Architecture by Crab Studio, QLD, Ausztrália

az épület egy hosszú, tágas loft két-három szinten tagolt egy sor “gombóc”, meghatározó szerkezet-burkolatok, hogy lehet használni alkalmi találkozók és a “crit” ülés. Ezek sorakoznak a központi utcán, amely óvatosan emelkedik fel a dombtetőn. Ahogy a forró és néha ragadós éghajlathoz illik,az épület levegős, és legyezőszerű tetők és rések sorozatában összecsukódik. A kialakítás kihasználja a kelet-nyugati tengely előnyeit, hogy klímával vezérelt épületburkolatot hozzon létre, amely napernyő “szemöldökét” tartalmazza a napsütötte északi oldalon.

építészeti iskoláképítészeti iskolák Milstein Hall at Cornell University by OMA, New York, Egyesült Államok

a Milstein Hall elősegíti az oktatás innovatív módjait és szolgálja a stúdiókörnyezet napi tevékenységeit — a fizikai és digitális kreatív munka keverékét. Fizikailag a Milstein Hall összekötő egy egyedi helyszín és a meglévő feltételek között. A design magában foglalja a megemelt második emeletet, amely nagyon szükséges rugalmas, szomszédos stúdiótéret és kapcsolatot biztosít a Sibley és a Rand csarnokokkal.

a szerkezet az északi oldalon és a délkeleti sarokban konzolos, az alatta lévő tér nyitva marad, hogy egy gyalogos plázát képezzen, amely az elemektől védett szabadtéri gyülekezési és kiállítási helyet, valamint védett gyalogos kapcsolatot biztosít az öntödében található szobrászati stúdiókkal. A központban található beton kupola biztosítja a nézőtér ülésének lejtését, és mennyezetet hoz létre az alábbi kritikai tér számára.

építészeti iskoláképítészeti iskolák Patrick Schweitzer et Associates építészmérnöki és környezetvédelmi Kar, Kigali, Ruanda

Ez az iskola területe 5600 négyzetméter, és képes befogadni 600 diák. Nem található a University of Ruanda College of Science and Technology campus Nyarugenge kerületben. A munkálatok 2017 elején kezdődtek és 2017 végén fejeződtek be.

építészetét a terület, valamint a természetben található színek és formák inspirálják. Az épület koncepciójában a négy természeti elem képviselteti magát: tűz: narancssárga szín, víz: belső kert, levegő: keringések, Föld: lávakő és döngölt föld. A csapat Ruanda tájképe és topográfiája által inspirált prizmákat készített.

építészek: mutassa be következő projektjét az Archivizer segítségével, és iratkozzon fel inspiráló hírlevelünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.