käyttäytyminen

sosiaalinen rakenne

tiikerit ovat luonteeltaan reviiritietoisia ja yleensä yksinäisiä. Heidän sosiaalinen järjestelmänsä on yhteydessä visuaalisten signaalien, hajujälkien ja ääntelyn kautta.

tiikerit ovat yleensä luonteeltaan yksinäisiä, vuorovaikuttavat lyhyesti vain parittelutarkoituksessa ja satunnaisesti jakavat tapponsa. On kuitenkin dokumentoitu muutamia harvoja tapauksia, joissa tiikerit ovat osallistuneet metsästykseen, joka muistuttaa leijonalaumaa.

tiikerien reviirien koko vaihtelee suuresti paikkakunnan, vuodenajan ja saalistiheyden mukaan (saaliin määrä tietyllä alueella). Alueilla, joilla saaliseläimiä on paljon, tiikerien reviirit ovat yleensä pienempiä, koska pienemmillä seuduilla voi olla runsaasti saalista. Ranhambhore-Intian urostiikereillä saalispitoisuudet ovat korkeat ja urostiikereillä on reviirejä, joiden koko on 5-150 km2 (2-60 mi2). Siperiassa saalispitoisuudet ovat paljon pienemmät ja urostiikereiden reviirit ovat kooltaan 800-1200 km2 (320-480 mi2). Kausiluonteisuus saaliseläinten Muuttojen, ravinnon saatavuuden ja sään suhteen voi vaikuttaa myös saaliskantoihin ja sitä kautta tiikerialueiden kokoon.

sosiaalinen käyttäytyminen

uroksilla on suuremmat reviirit kuin naarailla. Aikuisen uroksen reviirit menevät yleensä päällekkäin useiden naaraiden reviirien kanssa. Suurempi alue sisältää enemmän kuin tarpeeksi ruokaa, vettä ja suojaa resursseja, mutta on suurempi mahtuu enemmän naisten reviirit. Siksi naaraat ovat himoituin voimavara uroksille.

aikuisten urostiikereiden aggressiivisuuteen voi vaikuttaa tiikerien määrä tietyllä alueella (tiheys) ja se, onko kyseessä sosiaalinen häiriö, jossa urokset kilpailevat reviirin hallinnasta. Aggression voimakkuus kasvoi, kun tiikeritiheydet ovat korkealla tietyllä alueella, koska resursseista ja parittelumahdollisuuksista on enemmän kilpailua. Muut nuoret urokset voivat haastaa asuvan uroksen reviirin haltijat reviirin hallussapidosta tai nuoret urokset voivat haastaa kukin omistuksesta, jos maassa asuva urospuolinen mies on eronnut tai kuolee. Vahvin uros ottaa reviirin haltuunsa. Nämä sosiaalisen häiriön ajat voivat myös aiheuttaa aggressiota naisten välillä.

Tiikerien reviirit ovat pienempiä kuin uroksilla, mutta keskittyvät poikasten kasvattamiseen tarvittaviin elintärkeisiin resursseihin.

Tiikerit valtaavat yleensä emonsa lähialueita tai valtaavat osia niistä.

Päiväaktiivisuusjakso

tiikerit ovat aktiivisia pääasiassa yöllä ja vähemmän keskipäivän kiima-aikana. Tämä kuvio voi kuitenkin vaihdella

trimmaus on tärkeä osa tiikerin päivää. Ne irrottavat pörröisellä kielellään irtokarvoja ja likaa turkistaan. Trimmausprosessi pitää tiikerin Turkin hyvässä kunnossa levittämällä kielellään rauhasista erittyviä öljyjä.

Yksilökäyttäytyminen

Tiikerit, toisin kuin monet muut kissalajit, hakeutuvat helposti veteen viilentämään itseään ja saalistamaan saalista. Ne ovat voimakkaita uimareita ja kykenevät ylittämään järviä ja jokia.

Tiikerit puolustavat ja ylläpitävät alueidensa hallintaa partioimalla niitä jatkuvasti.

yhteisvaikutus muiden lajien kanssa

tiikerit elävät rinnakkain muiden petoeläinten, kuten leopardien, Aasianvillikoirien, ruskeakarhujen ja susien kanssa suurimmassa osassa levinneisyysaluettaan. Yleensä lajien välillä on vain vähän vuorovaikutusta, varsinkin kun tiikerit ovat enimmäkseen yöaktiivisia (aktiivisia yöllä) ja muut lajit ovat pääasiassa vuorokautisia (aktiivisia päivällä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.