Omura’s Whale

Omura's Whale's Whale

Photo Credit: National Museum of Nature and Science, Tokyo

Common Name: Omura’s Whale

Scientific Name: Balaenoptera omurai

Cetacean Family: Balaenopteridae

Recent Omura’s Whale Article with Video: National Geographic Article

lengte als een VOLWASSENE: mannelijke Omura ‘ s walvissen zijn ongeveer 10 meter en vrouwtjes ongeveer 11,5 meter. Dit is een van de weinige walvissoorten waarbij de vrouwtjes groter zijn dan de mannetjes.

gewicht als volwassene: onbekend

Verpleegtijd: onbekend

duur van de zwangerschap: onbekend

bereik: Exemplaren van de Omura ‘ s walvis zijn gevonden in de Zuidelijke Zee van Japan, de Salomonzee, de Boholzee en in diepe wateren bij de Cocos Eilanden. Meer monsters zijn waarschijnlijk ook gevonden in andere gebieden, maar geclassificeerd als Bryde ’s walvissen (Balaenoptera edeni), voordat de Omura’ s walvis als zijn eigen soort werd geïdentificeerd.

kans om gezien te worden bij een walviswacht in de kustwateren van Massachusetts: hoogst onwaarschijnlijk

Voorkeursvoer: Volgens Whale and Dolphin Conservation (WDC) bevat het dieet van Omura ‘ s walvis krill en kleine vissen, maar volgens andere bronnen is het dieet onbekend.

ongebruikelijke kenmerken: Omura ‘ s walvis heeft een gedefinieerde rand op zijn rostrum (voor de kop).

verschijning: Omura ‘ s walvis heeft een klein slank lichaam met dezelfde kleur als de vinvis met een asymmetrisch kaakpatroon, donker aan de rechterkant, licht aan de linkerkant. De rugvin is naar verluidt lang en gebogen. Toch is er weinig bekend over de Omura ‘ s walvis, inclusief het fysieke uiterlijk.

Algemene informatie: Omura ‘ s walvis is een zeer recent beschreven soort. De walvis werd oorspronkelijk gezien als een dwergversie van Bryde ‘ s walvis, tot 2003. Negen exemplaren zijn bevestigd Omura ‘ s walvissen te zijn, wat het moeilijk maakt om informatie te verzamelen over de soort en is daarom “data deficiëntie” volgens IUCN. Het is een van de minst bekende walvissen in de wereld.

ongebruikelijke gewoonten: Er is niet genoeg bekend over deze soort om verslag uit te brengen over dit aspect van zijn leven.

Populatiestatus: volgens de IUCN is er een geschatte populatie van 1800 in de Salomonzee. Dit cijfer is onbetrouwbaar aangezien er weinig steekproeven zijn om de schatting te bewijzen. De wereldbevolking is onbekend.

bedreigingen: mogelijke opnames tijdens eerdere en huidige walvisvaart operaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.