spechten

gewoonten

Vrouwelijke donzige spechten leggen 4-5 witte eieren, met een incubatietijd van 12 dagen. De jongen komen hulpeloos uit en zijn afhankelijk van ouderlijke zorg. Jonge vogels verlaten het nest in ongeveer 12 dagen. Er zijn ongeveer 1-2 broedsels per jaar. Zowel donzige als harige spechten voeden zich voornamelijk met een verscheidenheid aan insecten, waaronder houtdorstige kevers. Mannelijke donzige spechten trommelen om hun territorium aan te kondigen en een partner aan te trekken tijdens het broedseizoen.

Vrouwelijke harige spechten leggen 4-6 witte eieren, met een incubatietijd van 11-12 dagen. Net als bij donzige spechten komen de jongen hulpeloos uit en zijn ze afhankelijk van ouderlijke zorg, maar het duurt gemiddeld ongeveer 28-30 dagen om het nest te verlaten. Er is maar één broedsel per jaar.

Vrouwelijke gestapelde spechten leggen 3-5 witte eieren, met een langere incubatietijd van ongeveer 15-16 dagen. De jongen komen ook hulpeloos uit en zijn afhankelijk van ouderlijke zorg, maar nemen meer dan 28 dagen in beslag om het nest te verlaten. Net als bij harige spechten is er maar één broedsel per jaar. Gestapelde spechten voeden zich met timmermieren, vooral tijdens de winter. Hun dieet bestaat ook uit kevers en andere insecten, zaden en suetmengsels. Onvervalste mannelijke opgestapelde spechten trommelen om een partner aan te trekken. Drummen kan ook worden gedaan tussen paren gedekt als onderdeel van de verkering.

Vrouwelijke roodbuikspechten leggen 3-8 witte eieren, met een incubatietijd van 12-14 dagen. Net als bij harige spechten komen de jongen hulpeloos uit en zijn ze afhankelijk van ouderlijke zorg. Ze verlaten het nest in ongeveer 25-30 dagen. Roodbuikspechten hebben echter tussen de 2-3 broedsels per jaar. Ze voeden zich met houtdorstige kevers, sprinkhanen en mieren maar Eten ook fruit, bessen, eikels, beukennoten en zaden. Mannelijke en vrouwelijke roodbuikspechten trommelen elkaar in 1-seconde uitbarstingen als een deel van de verkering, meestal met een in een potentieel nest gat en de andere aan de buitenkant. Ze slaan ook gewoonlijk voedsel op door het diep in spleten te klemmen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.