ciocănitoare

obiceiuri

ciocănitoarele pufoase de sex feminin depun 4-5 ouă albe, cu o perioadă de incubație de 12 zile. Tinerii eclozează neajutorați și depind de îngrijirea părintească. Păsările tinere părăsesc cuibul în aproximativ 12 zile. Există aproximativ 1-2 puieturi pe an. Atât picătoarele pufoase, cât și cele păroase se hrănesc în primul rând cu o varietate de insecte, inclusiv gândacii plictisitori de lemn. Ciocănitorii masculi pufoși tambur să-și anunțe teritoriul și să atragă un partener în timpul sezonului de reproducere.

ciocănitoarele păroase de sex feminin depun 4-6 ouă albe, cu o perioadă de incubație de 11-12 zile. Similar cu ciocănitorii pufoși, tinerii eclozează neajutorați și depind de îngrijirea părintească, totuși, în medie, le ia aproximativ 28-30 de zile pentru a părăsi cuibul. Există o singură puiet pe an.

ciocănitoarele de sex feminin depun 3-5 ouă albe, cu o perioadă de incubație mai lungă de aproximativ 15-16 zile. Tinerii, de asemenea, eclozează neajutorați și depind de îngrijirea părintească, dar iau peste 28 de zile pentru a părăsi cuibul. Similar cu picătoarele păroase, există o singură puiet pe an. Ciocănitorii pileați se hrănesc cu furnici dulgher, în special în timpul iernii. Dieta lor constă, de asemenea, din gândaci și alte insecte, semințe și amestecuri de seu. Ciocănitoare nematurate de sex masculin Pileated tambur pentru a atrage un partener. Tobele se pot face și între perechi împerecheate ca parte a curtării.

ciocănitoarele cu burtă roșie depun 3-8 ouă albe, cu o perioadă de incubație de 12-14 zile. Similar cu ciocănitorii păroși, tinerii eclozează neajutorați și depind de îngrijirea părintească. Ei părăsesc cuibul în aproximativ 25-30 de zile. Cu toate acestea, se știe că ciocănitorii cu burtă roșie au între 2-3 puieturi pe an. Se hrănesc cu gândaci plictisitori de lemn, lăcuste și furnici, dar mănâncă și fructe, fructe de pădure, ghinde, faguri și semințe. Ciocănitorii masculi și femele cu burtă roșie se bat reciproc în explozii de 1 secundă ca parte a curtării, de obicei cu unul în interiorul unei potențiale găuri de cuib și celălalt la exterior. De asemenea, depozitează în mod obișnuit mâncarea, înțepându-l adânc în crăpături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.