Omura’s Whale

Omura's Whale's Whale

Photo Credit: National Museum of Nature and Science, Tokyo

Common Name: Omura’s Whale

Scientific Name: Balaenoptera omurai

Cetacean Family: Balaenopteridae

Recent Omura’s Whale Article with Video: National Geographic articol

lungime ca Adult: balenele masculine Omura au aproximativ 33 de picioare (10 metri), iar femelele au aproximativ 37,7 picioare (11,5 metri). Aceasta este una dintre puținele specii de balene în care femelele sunt mai mari decât masculii.

greutate ca Adult: necunoscut

timp petrecut Nursing: necunoscut

durata sarcinii: necunoscut

interval: Exemplare de balenă Omura au fost găsite în marea sudică a Japoniei, Marea Solomon, Marea Bohol și în apele adânci din apropierea Insulelor Cocos. Mai multe probe au fost cel mai probabil găsite și în alte zone, dar clasificate ca balene Bryde (Balaenoptera edeni), înainte de identificarea balenei Omura ca specie proprie.

probabilitatea de a fi văzut pe un ceas de balenă în apele de coastă din Massachusetts: foarte puțin probabil

mâncare preferată: Conform conservării balenelor și delfinilor (WDC), dieta balenei Omura conține krill și pești mici, dar, potrivit altor surse, dieta nu este cunoscută.

caracteristici neobișnuite: balena Omura are o creastă definită pe tribună (partea din față a capului).

aspect: balena Omura are un corp subțire mic, cu o colorare similară cu balena fină, cu un model asimetric de maxilar, întunecată în dreapta, lumină în stânga. Se pare că aripioarele dorsale sunt înalte și curbate. Totuși, se știe puțin despre balena Omura, inclusiv aspectul fizic.

Informații generale: balena Omura este o specie foarte recent descrisă. Inițial fusese confundat ca o versiune pitică a balenei lui Bryde, până în 2003. Nouă exemplare au fost confirmate a fi balene Omura, ceea ce face dificilă colectarea informațiilor despre specie și, prin urmare, este „deficitară de date”, potrivit IUCN. Este una dintre cele mai puțin cunoscute balene din lume.

obiceiuri neobișnuite: Nu se știe suficient despre această specie pentru a raporta acest aspect al vieții sale.

starea populației: conform IUCN, există o estimare a populației de 1.800 în Marea Solomon. Această cifră nu este fiabilă, deoarece există puține eșantioane care să furnizeze dovezi ale estimării. Populația globală este necunoscută.

amenințări: posibile capturi în timpul operațiunilor de vânătoare de balene trecute și actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.