är Twix Vegan och Vegetarian? (Varför ska du inte äta det)om (typeof __ez_fad_position != ’odefinierad’) {__ez _ fad _ position (’div-gpt-ad-veganpeak_com-box-3-0’)};

de kan vara en av de mest populära godisbarerna, men är Twix vegan och vegetarian? – Ska du verkligen äta dem?

Twix är inte vegan eftersom den har både mejeri-och palmolja. Mejeri är icke-vegan eftersom det härrör från kor medan palmolja har ett brett spektrum av negativa miljöeffekter. Detta gäller för alla Twix, inklusive både mjölk och mörk choklad.vegetarianer kan tekniskt äta Twix eftersom det är helt fritt från djurkött. Även om det finns vissa metoder och miljöfrågor med det. Så det beror på anledningen till att du är vegetarian.

det finns mycket mer hälsosamma och humana alternativ tillgängliga för båda dietgrupperna. Läs med när jag går igenom var och en av ingredienserna i Twix och för ett gott alternativ.

Innehållsförteckning

ingredienser i Twix

Twix är överlägset en av de mest populära godisbarerna i världen. Med över 161 miljoner Twix barer säljs varje år. Så det är ingen överraskning att veganer och vegetarianer frågar sig om de kan ha denna godisbar.

För att bestämma vilka dietgrupper Twix är lämpliga för måste vi identifiera ingredienserna. – Och det är inte på något sätt en kort lista över ingredienser. Så låt oss gå igenom de mer sketchy ingredienserna.

mjölkchoklad (socker, kakaosmör, choklad, skummjölk, laktos, mjölkfett, sojalcitin, Pgpr, konstgjord smak), socker, berikat vetemjöl (vetemjöl, niacin, reducerat järn, Tiaminmononitrat, Riboflavin, folsyra), palmolja, majssirap, skummjölk, dextros, mindre än 2% – Salt, kakaopulver, sojalcitin, matstärkelse-modifierad, bakpulver, konstgjord smak.

Mars chokladkonfektyr

dessa är ingredienserna i Twix som skrivs på tillverkarens webbplats. Så du vet att dessa är de mest relevanta och pålitliga ingredienserna. Åtminstone i USA. – Ingredienser kan skilja sig från länder, så var medveten om det.

Jag har markerat ingredienserna ovan som härrör från djurkällor. – Som du kan se har Twix en hel del ingredienser som inte är växtbaserade eller icke-veganska.

mejeri

mejeri är ett paraplybegrepp för allt som kommer från mjölk. Det är också bara känt som mjölkprodukter, men det är samma sak.

Twix är mycket hög i mejeriprodukter. En är mjölkchoklad. Medan choklad kan vara mjölkfri, eftersom det är från en böna, är mjölkchoklad inte. Mjölkchoklad tillverkas med mjölk, inte överraskande, så det är en mejeriprodukt.

andra mejeriprodukter inkluderar skummjölk och mjölkfett. Faktum är att stora mängder av dessa mjölkhaltiga produkter. Så du vill undvika detta om du antingen är laktosintolerant eller på en vegansk diet.

palmolja

palmolja kanske inte är en ingrediens du tycker mycket om. Det är trots allt inte en djurprodukt på något sätt. Även om palmolja har många miljöpåverkan, som du kanske vill veta.

rapporter visar att över 300 fotbollsplaner bulldozed för att göra plats för palmoljeprodukter varje timme. Det kan låta som ett typsnitt, men det är sant. Över 300 fotbollsplaner varje timme, bara för produktion av palmolja.

således anses det vara en icke-vegansk produkt av många. Inte alla veganer tänker ens på denna fråga, men många gör det. Så om det är vegan eller inte beror på din tro.

även om de flesta veganer kanske vill begränsa sin palmoljeförbrukning åtminstone.

är Twix Vegan

twix bar

Nu när vi vet de exakta ingredienserna i det är dags att avgöra om Twix är vegan.

Twix är inte vegan eftersom det innehåller många mejeriprodukter och palmolja. Mejeri är inte vegan eftersom det härrör från komjölk. Medan palmolja anses vara icke-vegan på grund av den negativa miljöpåverkan.

För det första har Twix många mejeriprodukter som är icke-veganska ingredienser. Det beror på att hålla och mjölka kor anses omänskliga. Branschpraxis gör det så att kor inte mjölkas och inte kan mjölkas mänskligt.

palmolja, å andra sidan, kan inte härledas från djur, men det anses vara icke-vegan av många. Det beror på att palmolja tar upp enorma mängder mark och spenderar varje minut.

det är dåligt för miljön, men också djur.

oavsett om du är vegan för miljö-eller etiska problem, har palmolja negativa effekter för båda. Bulldozing stora markområden varje minut förstör naturliga livsmiljöer och torkar ut djur i processen.så veganer kan inte äta Twix eftersom det är högt i mejeri och innehåller palmolja.

är Twix Vegetarian

vegetarianer äter inte något från köttet av djur. Så det betyder inget kött eller animaliskt fett, men det betyder också att de kan äta ägg och mejeriprodukter. Vad sägs om Twix?

Twix är vegetarianer eftersom det är utan djurkött. Det kan ha massor av mejeri, men det är helt lämpligt för vegetarianer. Så vegetarianer kan äta Twix, men det finns några anledningar till varför du inte borde.

vegetarianer har definitivt viss sympati för djur, och det inkluderar djurens välbefinnande. Så du kanske vill välja godisbar alternativ som använder mer human mjölk. Såsom mjölk från gräsmatade kor.

palmolja kan också vara ett problem för dig. Eftersom många djur utplånas i processen att producera det. Det beror dock enbart på orsakerna till att du är vegetarian.

Vegan och vegetariskt Twix alternativ

Twix kan vara en populär godisbar, men det är långt ifrån det bästa, enligt min mening. Även om det är väldigt länge sedan jag åt en. Så vem är jag att säga.

men som vegan kommer du förmodligen inte att äta Twix när som helst snart. Så du behöver en annan chokladkaka. Jag rekommenderar att du försöker en Clif bar om du inte har provat det ännu. De har många olika smaker, och de flesta är otroliga.

det är en energibar, så de erbjuder också riktig näring. Mycket mer än du någonsin kan få från en godisbar som Twix. Det är också därför de är lite dyrare.

de flesta Clif barer är helt vegan, med några få undantag. Visa den här listan över veganska Clif-barer om du vill prova en.

slutsats

Ät bara inte för många åt gången, eftersom de är ganska höga i kalorier. Inte så högt som Twix men inte långt ifrån heller.

Twix är inte vegan i något avseende. De innehåller stora mängder mejeri och har palmolja. Det är två ingredienser som inte anses vara vegan på grund av deras omänskliga metoder.

vegetarianer kan å andra sidan ha Twix, eftersom det är fritt från djurkött. Mejeri och ägg är helt lämpliga för vegetarisk kost. – Och det finns inga andra dolda ingredienser som skulle göra dem icke-vegetariska.

även om båda grupperna kanske vill välja mer humana alternativ.

Hej, Jag är Gus! Jag har varit vegan i ganska många år nu, och har samlat mycket kunskap om ämnet under denna tid. Mitt mål med den här bloggen är att sprida det veganska budskapet och göra det enkelt att veta exakt vad som är vegan och vad som inte är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.