arkitektritningar: 10 moderna arkitekturskolor I Plan

arkitekter: visa upp ditt nästa projekt genom Architizer och registrera dig för vårt inspirerande nyhetsbrev.

När nya arkitekturskolor byggs runt om i världen, föreställs klassrum och studior om. Som platser där kritik, samarbete och problemlösning möts skapas dessa byggnader för att inspirera framtida generationer av arkitekter och designers. Oavsett om de är utformade av fakulteten inom skolan själv, alumner eller framstående arkitekter, är projekten byggda för att ge utbildning genom utbyte av kunskap och ideer.

följande projekt utforskar relationer mellan tektonik, teori och rymd inom moderna arkitekturskolor. Återspeglar nya tankar och trender i både akademi och samtida praxis, de dras från fyra kontinenter och sju länder. Bildas över en rad skalor, det finns likheter i cirkulation och program. Var och en manifesterar en distinkt designprocess med en mångsidig uppsättning rumsliga och formella tillvägagångssätt som förkroppsligar arkitektonisk utbildning idag.

arkitektskolorarkitektskolorSkolan för arkitektur och Design av Heneghan Peng Architects, London, Storbritannien

projektet är uppbyggt kring att skapa förutsättningar för avslappnad interaktion och dialog. Arkitekturskolan är utformad kring en stor studio som är tänkt som ett fabriksgolv, ett stort utrymme på första våningen, strukturerat av gårdar och ljusbrunnar. Seminarierum har utsikt över studion för att göra en integrerad design utrymme och en stor trappa grillspett byggnaden som förbinder alla våningar.

byggnaden ligger på ett världsarv i Greenwich centrum. Dess massering är organiserad i smala och breda band som går ner mot bostäderna på baksidan. De breda banden rymmer programmet med smala band som innehåller gårdar och tjänster. En serie takterrasser skapas av den stegade sektionen som blir lärande och mötesplatser för studenterna.

arkitektur skolorarkitektur skolorUniversity of Toronto, Daniels fakulteten för arkitektur, landskap och Design av NADAAA, Inc., Toronto, Kanada

Daniels Building vid University of Toronto förkroppsligar en helhetssyn på stadsdesign och hållbarhet. Som det nya hemmet för John H. Daniels fakulteten för arkitektur, landskap och design, är dess syfte att engagera studenter och det bredare samhället i dialog om den byggda miljön. I mitten av ett av Torontos få cirkulära paket förankrar projektet universitetets sydvästra hörn och öppnar cirkeln för allmänheten efter år av otillgänglighet.

den återställer den historiska och glömda byggnaden till sin ursprungliga storhet samtidigt som den integrerar ett nytt tillägg. Nord-sydaxeln kännetecknar symboliska relationer till staden, medan öst-västaxeln aktiveras av gångtrafik. På den västra kanten adresserar en diskret arkad bostadsområdet i det intilliggande grannskapet.

arkitektskolorarkitektskolorKent State Center for Architecture and Environmental Design av WEISS/Manfredi, Kent, OH, USA

Kent State Center for Architecture and Environmental Design ”Design Loft”, som valdes som vinnare av en internationell tävling, är en plats för nya anslutningar. Ett kontinuerligt galleri förankrar byggnadens huvudsakliga offentliga nivå och öppnar upp för en ny Esplanad.

den stigande sekvensen av bottenvåningsutrymmen stöder ett brett utbud av aktiviteter, inklusive ett cafe, galleri, 200-sits Multi-purpose föreläsningssal, bibliotek, klassrum och läsområden. Den 117 000 kvadratmeter stora byggnaden, som är på väg för LEED Platinum-certifiering, förenar för första gången alla College of Architecture and Environmental Designs program i en expansiv 650-sits designstudio.

arkitekturskolor

arkitekturskolor

ny Arkitekturskola, Kungliga Tekniska Högskolan av Tham & Videg Brasilird Arkitekter, Stockholm, Sverige

den nya skolan sätts in i en befintlig innergård med befintliga vägar och ligger i anslutning till Erik lallerstedts ursprungliga och ganska monumentala tegelbyggnader från början av nittonhundratalet. Baserat på logiken i en fri campus layout som uppmuntrar rörelse, är tanken att rymma och uppmuntra cirkulationen inom byggnaden och runt det som ett sätt att grundligt integrera och förankra den nya skolan till platsen.

med sina rundade konturer och totalt sex våningar innehåller skolbyggnaden en nedsänkt trädgård och en takterrass, samtidigt som man odlar gårdens karaktär som ett kontinuerligt utrymme. Planritningarna belyser den omfattande användningen av böjda väggar, som genererar flytande, sammankopplade utrymmen och volymer. Den djupa röda corten stål exteriör avser den mörka röda tegel av befintliga byggnader.

architecture schools

architecture schoolsStrasbourg School of Architecture av Marc Mimram, Strasbourg, Frankrike

la fabriques undervisningsutrymmen projiceras in i gatubilden, uppmuntrar eleverna att engagera sig i byggnadens sammanhang och låta staden genomsyra fa-Brasiliens Ribbade slöja. Den genomskinliga sockeln ger en känsla av att en gravitationskraft har dragit byggnaden uppåt och lämnat den att vila på stilettklackar, så att staden kommer in under.

byggnadens massa består av två våningar staplade ovanpå varandra. De nedre blocket cantilevers över den transparenta, bottenvåningen sockel, medan det översta blocket steg tillbaka, vilket ger den maximala volymen inom de begränsningar som fastställs av planeringsbestämmelserna. Blocken förenas av det gemensamma kuvertet, en halvtransparent aluminiumhud som täcker de glaserade ”lådorna.”

arkitekturskolorarkitekturskolorUniversity of Miami School of Architecture Thomas P. Murphy Design Studio Building av Arquitectonica, Coral Gables, FL, USA

den nya studiobyggnaden för University of Miami ger ett utrymme som bidrar till att lära och studera, men fungerar också som ett undervisningsverktyg genom att illustrera några av de grundläggande principer för modern arkitektur. Byggnaden ligger i mitten av en korsning och skapar en torg och angränsande väg som fungerar som en länk från campus till Miami Metrorail.

den södra väggen skalar bort för att ta itu med portiken i det befintliga auditoriet och galleriet. Takets vridande hörn viks över byggnadens sydligaste spets och skuggar det inre utrymmet från det starkaste solljuset. Byggnaden har höga och flexibla utrymmen, både inomhus och utomhus. Smala stålrörpelare stöder 18-fots högt i tak för att skapa en känsla av öppenhet och låta naturligt ljus genomsyra byggnaden.

arkitekturskolorarkitekturskolorVol Walker Hall och Steven L. Anderson Design Center av Marlon Blackwell Architects, Fayetteville, AR, USA

Fay Jones School of Architecture vid University of Arkansas är komplex men beslutsam hybrid, som kombinerar restaureringen av historiska Vol Walker Hall, det ursprungliga Campusbiblioteket och det moderna tillskottet från Steven L. Anderson design center. För första gången kommer arkitekturen, landskapsarkitekturen och Inredningsprogrammen att ligga i samma byggnad med utrymme att växa.

den nya posten är fullt tillgänglig för studenter och lärare i alla discipliner, vilket leder till ett utställningsgalleri och integrerade skärmar längs den centrala axeln. Tillägget gör också Vol Walker Hall fullt tillgänglig för första gången. Nya tvillingtrappor finns mellan restaureringen och tillägget, som förbinder gammalt och nytt och levererar dagsljus och aktivitet i mitten av byggnaden.

arkitektur skolorarkitektur skolorAbedian School of Architecture av Crab Studio, QLD, Australien

byggnaden är en lång, luftig loft på två till tre nivåer ledade av en serie av ”skopor,” definiera struktur-kapslingar som kan användas för tillfälliga möten och ”crit” sessioner. Dessa linjer den centrala gatan som försiktigt stiger uppför backen. Som det passar ett varmt och ibland klibbigt klimat är byggnaden luftig och viks över sig själv i en serie fläktliknande tak och slitsar. Designen utnyttjar öst-västaxeln för att skapa ett klimatstyrt byggnadskuvert som inkluderar solskydd ”ögonbryn” på den solskyddade norra sidan.

arkitekturskolorarkitekturskolorMilstein Hall vid Cornell University av OMA, New York, Usa

Milstein Hall främjar innovativa sätt att undervisa och serverar de dagliga aktiviteterna i studiomiljön — en blandning av fysiskt och digitalt kreativt arbete. Fysiskt är Milstein Hall en kontakt mellan en unik plats och befintliga förhållanden. Designen innehåller en upphöjd andra våning som ger välbehövligt flexibelt sammanhängande studioutrymme och anslutningar till Sibley-och Rand-hallar.

strukturen är cantilevered på norra sidan och sydöstra hörnet med utrymmet under vänster öppet för att bilda en fotgängarplats som ger utomhus insamling och utställningsutrymme skyddad från elementen och en skyddad fotgängaranslutning till skulpturstudiorna i gjuteriet. En betongkupol i mitten ger lutningen för auditoriets sittplatser och skapar ett tak för kritikutrymmet nedan.

arkitekturskolorarkitekturskolorfakulteten för arkitektur och miljödesign av Patrick Schweitzer et Associationubblis Architectes, Kigali, Rwanda

denna skola täcker ett område på 5 600 kvadratmeter och har kapacitet att rymma 600 studenter. Det ligger i University of Rwanda College of Science and Technology campus i Nyarugenge District. Arbetena startade i början av 2017 och slutfördes i slutet av 2017.

dess arkitektur är inspirerad av territoriet och av färger och former som finns i naturen. De fyra naturliga elementen är representerade i byggnadens uppfattning: eld: orange färg, vatten: inre trädgård, luft: cirkulationer och jord: lavasten och ramad jord. Teamet skapade prismor inspirerade av Rwandas landskap och topografi.

arkitekter: visa upp ditt nästa projekt genom Architizer och anmäl dig till vårt inspirerande nyhetsbrev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.